Akustički zidni paneli koji imitiraju drvo

VICOUSTIC NOVOSTI

21.10.2022.

Zidni paneli koji imitiraju drvo i upijaju zvuk

U potrazi ste za drvenim uzorkom za sobu, ured ili javni prostor? Onda je Vicousticova Natural Woods VMT kolekcija pravi odabir za vas.

Portugalski proizvođač akustičkog tretmana Vicoustic značajno pridonosi raznolikijem rasponu realističnih uzoraka zidnih i stropnih panela, demonstrirajući svestranost svoje VMT linije kako bi se replicirala bilo koja tekstura drva, s kvalitetnim akustičkom performansama. Nadahnuta trendom korištenja drvenih površina u javnim i radnim prostorima, linija VMT nudi kolekciju Natural Woods, koja svoje korijene vuče iz drvne industrije u Portugalu.

Portugal je poznat ne samo po prekrasnom krajoliku, hrani i ljudima, nego i po jednoj od svojih vrhunskih industrija, sektoru prerade drva. Zapravo, Vicoustic je pozicioniran točno u središtu klastera drvne industrije, odakle većina premium i ekskluzivnih robnih marki dobiva svoje proizvode od drva.

 

Flat Panel VMT - Naturak Oak

Flat Panel VMT - Oak

 

Ekskluzivna završna obrada u imitaciji drveta

Vicoustic posjeduje privilegirani know-how o drvnoj industriji i bliske veze s najekskluzivnijim dobavljačima drvene folije (koja služi za dupliciranje boja i tekstura određenih vrsta drveta). Za VMT kolekciju Natural Wood CEO tvrtke ručno je birao drvene folije, jednu po jednu. Nakon čišćenja, brušenja i premazivanja posebnim lakom, ove drvene folije prošle su kroz visokotehnološki proces skeniranja kako bi se stvorila slika s preko 20 Gb podataka po foliji. Konačni rezultat je toliko precizan da je čak i na maloj udaljenosti nemoguće razlikovati VMT panele od originalnih, drvenih.

 

Flat Panel VMT - Oak

Flat Panel VMT - Almond Oak

 

Drvene teksture za dizajn interijera

Sanjate li o tome da u svoje projekte uređenja interijera uvrstite uzorak finog drveta? Bojite se koristiti pravo drvo i želite pronaći savršenu imitaciju površine hrasta? Rješenje bi mogla biti ugradnja akustičkih panela koji mogu replicirati drveni izgled kojem težite, s dodatnim prednostima kao što su visoka svojstva apsorpcije zvuka, standardna površina i ekološki održiv materijal s niskom emisijom.

Savršen spoj akustičkih sposobnosti i dizajna interijera, VMT teksture temelje se na izgledu prirodnog drveta: primjenom inovativne tehnike bojenja paneli sa virtualnom materijalnom tehnologijom (VMT) mogu prikazati široku paletu tekstura, a mogu se čak i izrađivati po narudžbi tj. customizirati, postižući realističan izgled u bilo kojem okruženju.

 

Flat Panel VMT - Black Laurel

ViCloud VMT 3D - Ebony

 

Hrast, lovor i ebanovina

Izrada fotografskog elaborata bila je baza za repliciranje najpoželjnijih drvenih uzoraka, od tradicionalnog hrasta i lovora do egzotičnije ebanovine, sa karakterističnom teksturom godova. Dobiveni rezultat vam omogućuje da u projekte dizajna interijera ugradite šarm finog drva izbjegavajući pritom probleme loše refleksije zvuka koje izaziva pravo prirodno drvo, garantirajući nevjerojatna akustična svojstva Vicousticovih rješenja.

Natural Woods uzorci dolaze u 4 standardne varijante: Almond Oak, Black Laurel, Ebony i Oak.

 

VMT: Održivi akustički paneli

Ovi akustički paneli izrađeni su od VicPET® vune proizvedene većinom od recikliranog plastičnog otpada (65%) čime se dobiva ekološki održivo rješenje koje je Vicoustic fino ugodio za vrhunsku akustiku u srednjim i visokim frekvencijama. Plus, može se prati, otporno je i lako se reže.

Savršeni za javne i poslovne prostore (uključujući urede, restorane, hotele, škole) i za stambeni segment, ovi VMT uzorci dolaze u širokom rasponu najsuvremenijih akustičnih zidnih i stropnih cloud panela kao što su: Flat Panel VMT, ViCloud VMT Flat, ViCloud VMT 3D i Vixagon VMT.

 

Flat Panel VMT - Black Laurel

Flat Panel VMT - Black Laurel

 


 

Povezani proizvodi

 

  1. Revolucionarni novi asortiman proizvoda za stambene i poslovne primjene.

 

  1. Lagano i jednostavno akustičko rješenje

 

  1. ViCloud VMT Flat je viseće i lagano akustičko rješenje

 

  1. Vixagon VMT je savršeno rješenje za ublažavanje i smanjenje razine buke na isplativ način.

 

Pogledajte katalog završnih obrada za sve Vicoustic proizvode [ L I N K ].

 

Budući da je predvodnik akustične tehnologije, Vicoustic se ističe potpunom integracijom akustičnih performansi s drugim ciljevima održivosti, kao što su kvaliteta zraka, sigurnost i zdravlje ljudi, u akustičnim rješenjima za urede, restorane, škole, tonske studije i kućna kina. Proizvodeći akustične proizvode na održiv i ekološki osviješten način, Vicoustic proizvodi svoju VMT liniju akustičkih panela od VicPET® vune, izrađene uglavnom od reciklirane plastike, te je upotrijebio više od 250 tona plastičnog otpada, što je ekvivalent otprilike 22 milijuna recikliranih standardnih PET boca (500 ml). Osnovan 2007. u Portugalu, Vicoustic je prisutan u više od 80 zemalja, a osvojio je nagradu Red Dot Product Design 2020 za svoju kolekciju GEN_VMT panela i German Design Award 2022 za VicBooth kabine.

 

Audion d.o.o. ovlašteni je zastupnik za tvrtku Vicoustic u Hrvatskoj. 

 

Kontaktirajte nas