TECSOUND®: zvučna izolacija s EPD deklaracijom za održive građevinske projekte

SOPREMA NOVOSTI

Kada je u pitanju zvučna izolacija koja ne samo da štiti od buke već i čuva okoliš, TECSOUND® akustične barijere španjolskog proizvođača Soprema nude izvanredno rješenje. S ponosom ističemo da TECSOUND® ima Deklaraciju o zaštiti okoliša (EPD), pružajući transparentne informacije o njenom ekološkom utjecaju tijekom cijelog životnog ciklusa.

 

Deklaracija je podijeljena u različite dokumente na temelju težine po m2, od 3,5-4 kg/m2, 5-5,5 kg/m2, 7-8 kg/m2 i 10 kg/m2.

 

EPD Tecsound 3,5 - 4 kg/m²

 

EPD Tecsound 5 - 5,5 kg/m²

 

EPD Tecsound 7 - 8 kg/m²

 

EPD Tecsound 10 kg/m²

 

Ekološka deklaracija proizvoda (EPD)

 

EPD (Environmental Product Declaration) je dokument koji pruža detaljne informacije o utjecaju proizvoda na okoliš tijekom njegovog životnog ciklusa, od ekstrakcije sirovina, proizvodnje, uporabe i do konačnog zbrinjavanja. Temelji se na kompletnoj analizi životnog ciklusa i utvrđenim kriterijima ocjenjivanja.

 

EPD pruža kvantitativne i kvalitativne podatke o aspektima okoliša kao što su utrošena energija, emisije stakleničkih plinova, potrošnja vode, stvaranje otpada i drugi relevantni utjecaji na okoliš. Cilj je potrošačima i građevinskim stručnjacima pružiti transparentne i usporedive informacije o ekološkoj održivosti proizvoda.

 

Ove vam informacije omogućuju donošenje informiranih odluka u procesu projektiranja i izgradnje, potičući odabir održivijih i ekološki prihvatljivijih proizvoda. Osim toga, EPD se mogu koristiti za ispunjavanje zahtjeva ekološke certifikacije i oznake u projektima održive gradnje.

 

Tecsound® 

 

TECSOUND® je sintetička zvučna izolacija visoke gustoće, idealna za izolaciju od buke u pregradnim sustavima, stropovima, podovima i krovovima. Ova plastična membrana bez bitumena kombinira viskoelastičnost s visokom gustoćom, pružajući izvrsnu zaštitu od buke u različitim građevinskim konstrukcijama bez povećanja njihove debljine.

 

Jednostavna za rukovanje i nanošenje, TECSOUND® se može lako ugraditi čak i na teško dostupna područja ili neravne površine. Verzija sa samoljepljivom stranom omogućuje čvrsto prianjanje na različite površine, dok verzija bez ljepila pruža mogućnost mehaničke fiksacije. Za dodatnu učinkovitost, TECSOUND® S50 BAND koristi se za brtvljenje spojeva i osiguravanje međusobnog pristajanja spojeva.

 

TECSOUND® je neophodan izbor za projekte gdje je prostor ključan faktor, pružajući izvanrednu zvučnu izolaciju uz minimalan ekološki otisak. Zahvaljujući svojoj masi i visokoj kvaliteti, TECSOUND® je rješenje koje zadovoljava potrebe današnjice bez ugrožavanja potreba budućih generacija.

 

Tecsound 70 

 

 

Tecsound 100

 

 

 

Kontaktirajte nas