Nova zvučna izolacija od udarne buke: SOPREMA Texcork DB

SOPREMA NOVOSTI

08.09.2023.

Soprema proširuje ponudu rješenja za izolaciju od udarne buke s novim Texcork dB. To je izolacijska ploča na bazi aglomeriranog pluta i reciklirane gume dizajnirana posebno za sanaciju.

 

Sanacija i zvučna izolacija

Obnova stambeno-poslovnih prostora je nužnost za sadašnjost i budućnost. A od svih mogućih zahvata u renovaciju zgrade mora se uključiti i zvučna izolacija od udarne buke na podovima, kako bi se između ostalog izolirala buka koraka, povlačenja stolica i namještaja ili padajućih predmeta.

Texcork dB je proizvod usmjeren na sanaciju, iako se može koristiti i u novogradnji. Proizvod se može koristiti i na ploči i na postojećim podovima. U oba slučaja njegove karakteristike omogućuju postavljanje keramičke pločice direktno na vrh, omogućujući izravno prianjanje komada cementnim ljepilom, bez potrebe prethodnog kompresijskog sloja. Također podržava izravnu ugradnju vinilnih ili parketnih podova.

S ovim novim lansiranjem, tvrtka Soprema se pozicionirala na tržištu kao proizvođač sveobuhvatnih rješenja za izolaciju od udarne buke.

 

Prednosti Texcork dB

Dobra izolacija od udarne buke s malom debljinom

 

Proizvod sa 80% recikliranog materijala

 

ekološki i reciklirajući

 

Niska kompresibilnost pod dugotrajnim opterećenjem

 

Omogućuje izravno prianjanje keramičkih pločica

 

Jednostavan za postavljanje

 

 

Održivost i kružno gospodarstvo

Nastavljajući politiku održivosti Soprema grupe, nova Texcork dB izolacija od udarne buke je ekološki proizvod koji sadrži 80% recikliranog materijala i može se u potpunosti reciklirati.

Jedna od vrijednosti u Sopremi, kao odgovornoj industrijskoj tvrtki, je biti potpuno svjestan potrebe za razvojem proizvoda i sustava s minimalnim utjecajem na okoliš. Zahvaljujući radu i predanosti odjela za istraživanje i razvoj, Soprema predstavlja trajna, visokokvalitetna rješenja s tehnologijom koja posebno poštuje okoliš i ljude. Stoga ovim lansiranjem Soprema pridonosi promicanju gradnje temeljene na kružnom gospodarstvu i mogućnosti recikliranja proizvoda.