Akustika u coworking prostorima

VICOUSTIC LEARNING

09.02.2023.

Akustika coworking prostora

Uloga akustike u coworking space uredskim prostorima ključna je za postizanje savršenog spoja koncentracije i međusobnog surađivanja korisnika. Coworking prostori su radna mjesta namijenjena profesionalcima, startupima, freelancerima i malim poduzetnicima kako bi samostalno razvijali svoje poslovanje te se istovremeno umrežavali, razvijali i promovirali zajedničke projekte. Kod uređenja interijera i akustičkog dizajna, ovi open space prostori predstavljaju izazov.

 

Coworking zahtijeva otvorene, prostrane radne prostore koji olakšavaju interakciju među korisnicima. Takvi veliki prostori potiču inovacije i promiču zajedništvo i sudjelovanje, stvaranje i znanje. Međutim, iz perspektive sveobuhvatne akustike prostorije ovi su prostori skloni reverberaciji ili odjeku.

 

Reverberacija znači da zvuk traje dulje od normalnog, što otežava slušanje i onemogućuje ispravno razumijevanje poruka. Ili stručnije, "vrijeme reverberacije" je vrijeme koje je potrebno da zvuk oslabi za 60 dB nakon što je izvor zvuka isključen.

 

U praksi, reverberacija je smetnja kada netko razgovara, sudjeluje na sastanku ili razgovara telefonom. Osim toga, tjera ljude da nehotice i nesvjesno podignu glas, što zauzvrat povećava razinu buke i zagađenje bukom u prostoru.

 

Ugradnja rješenja koja se uklapaju u dizajn ureda, kao što su akustični paneli ili akustične kabine, pomaže u kontroli odjeka i osigurava dobru akustiku u coworking prostorima.

 

Više informacija o akustičnim rješenjima na stranicama „zidni akustički paneli“, „viseći akustički paneli“, „stolne akustičke pregrade“ i „zvučno izolirane kabine“.

 

Kontaktirajte nas